Actiflex comfortschoenen

Actiflex comfortschoenen

De Actiflex is een gemakschoen die zich op ideale wijze aanpast een iedere voet. Dit wordt mogelijk gemaakt door het zeer flexibele en ventilerende bovenmateriaal, bestaande uit meerdere lagen textiel of een combinatie van textiel/leder. Tijdens een kostbaar en ingewikkeld productieproces wordt het leer elastisch en rekbaar gemaakt en krijgt zo de bijzondere kwaliteiten die voor de Actiflex schoen van groot belang is. Dankzij de grote rekbaarheid blijft de perfecte pasvorm steeds behouden.

De Actiflex gemakschoen is bijzonder geschikt voor steunzooldragers, klanten met lichte- en middelmatige voetdeformaties (Hallux Valgus, Hamer- en Klauwtenen) alsmede voor allen die goede schoenen en een drukvrij draagcomfort op waarde weten te schatten. De Actiflex schoenen onderscheiden zich door modern design, grote flexibiliteit, gebruik van hoogwaardige materialen en permanente kwaliteitscontrole.

Actiflex comfortschoenen  met uitstekende eigenschappen

- Rekbaar bovenmateriaal

- Drukvrij

- Ademend

- Uitneembaar voetbed

- Schokabsorberende zool

- Vederlicht

- Hoogwaardige lederen voering

- Bijzonder flexibele zool

Verschillende wijdtes voor een perfecte pasvorm. De schoenwijdte, die de omvang van de voorvoet definieert, is belangrijk voor de optimale pasvorm. Alleen als de schoen perfect past wordt het draagcomfort verhoogd, de houdbaarheid van de Actiflex schoenen verlengd en gezond lopen bevorderd.

Daarom bieden we in onze collectie 4 verschillende wijdtes aan: G / H / J en K.

Ieder model is er alleen in de wijdte zoals aangegeven in de catalogus en op deze site. De rekbaarheid van het bovenmateriaal zorgt ervoor dat de schoen zich optimaal aan de voet aanpast. Door de rekbaarheid wordt het draagcomfort ook in de grensgebieden tussen de verschillende wijdtes volledige gewaarborgd.

 

Verklaring van de symbolen en indicaties

* Wat is een Hallux Valgus en welke schoen kan ik dan het beste dragen?

De Hallux Valgus betreft het grote-teen-gewricht. Dit wordt ook wel een eeltknobbel-teen of scheve-teen genoemd. bij dit voetprobleem groeit de grote teen scheef of valt buiten de voetrand. Vaak wordt de bal van de voet verbreedt bij een Hallux Valgus. Het optreden van een Hallux Valgus kan verschillende oorzaken hebben.

Door genetische aanleg kan neiging tot slap bindweefsel bestaan. Worden dan verkeerde schoenen gedragen, dan kan de grote teen zich vervormen. Alle factoren die het bindweefsel beïnvloeden, zoals veel staan, kunnen een Hallux Valgus veroorzaken.

Modellen met het Hallux Valgus symbool heeft men volgens de bijzondere eisen voor deze klanten ontworpen. Door een compleet gepolsterd voorvoetbereik vermindert de druk bij de bal van de voet duidelijk. Tevens is dit gebied naadloos.

* Wat zijn Hamer- en Klauwtenen en welke schoenen kan ik dan het beste dragen?

Bij Hamertenen (Digitus Malleus) is er sprake van een afwijkende positie van de tenen. Het eerste gewricht is overstrekt, en het middengewricht is extreem gebogen. Het eindgewricht is vaak neutraal.

Bij Klauwtenen is het midden- en eindgewricht vaak sterk gebogen en het eerste gewricht maximaal overstrekt, waarbij het tot ontwrichting (Luxatie) van het teengewricht kan komen.

Hamer- en Klauwtenen treden, evenals de Hallux Valgus vanaf het 50e levensjaar op, vaak als bijverschijnsel van een al bestaande spreidvoet. Ook als gevolg van Rheumatoide Arthritis (gewrichtsontstekingen) kunnen Hamer- en Klauwtenen ontstaan. Om druk- en schuurpijn te verminderen zijn de modellen die met dit symbool gekenmerkt zijn, in het bereik van de tenen van rekbaar bovenmateriaal gemaakt. Ook hebben deze modellen geen storende naden.

* Wat is een multifunctionele schoen en bij welke voetaandoening kan deze gebruikt worden?

Bij modellen die zijn aangeduid met dit symbool, is de gehele voorvoet naadloos en uit rekbaar stretchmateriaal vervaardigd. Daardoor wordt de druk op de voorvoet gereduceerd en het draagcomfort duidelijk verhoogd. Deze modellen zijn geschikt voor zowel Hallux Valgus al Hamer- en Klauwtenen.

* Duurzame en milieuvriendelijke productie.

De firma Schein laat sinds vele jaren de schoenen op een duurzame en milieuvriendelijke manier produceren. Dit geldt zowel voor de verwerking van het leer alsmede voor de totale productie.

* TUV gecertificeerd.

Als verantwoordelijk familiebedrijf is het voor ons een vanzelfsprekendheid dat onze schoenen dezelfde kwaliteit hebben als de monsters. Daar hoort ook een exteren, onafhankelijk kwaliteitsonderzoek bij dat jaarlijks op ons initiatief plaatsvindt. Sinds 1997 ontvangen wij van TUV-Rheinland het kwaliteitsmanagementcertifikaat voor onze bedrijfspresatie. Hierin wordt verklaart, dat onze werkwijzen systematisch zijn, en dat hoogwaardige producten verwerkt worden. Wij werken uitsluitend met door ons gekozen en gekwalificeerde leveranciers.

Dat een schoen comfortabel en gelijktijdig functioneel is, zijn de belangrijkste componenten op het gebied van comfortschoenen. Het hoge draagcomfort van de gemakschoenen wordt door het gekozen leer en de individuele verstelmogelijkheden gewaarborgd. Uiteraard zijn alle schoenen voor losse inlegzolen geschikt. De met zorg gekozen details maken dat onze Actiflex comfortschoenen afwisselend, individueel, optisch modern en aangenaam comfortabel zijn.

 

Onze gemakschoenen voldoen aan alle eisen voor gezond lopen en ondersteunen de natuurlijke afwikkeling van onze voeten.

 

Kortom, laat het U goed "gaan"!!